قوانین مالیات در ترکیه و مالیات بر اجاره و خرید ملک

قوانین مالیات در ترکیه و مالیات بر اجاره در کشور ترکیه چیست و چقدر است؟ همانطور که می دانید هنگام اجاره ملک هزینه های زیادی اعم از کمیسیون املاک تا عوارض شهرداری آن منطقه را بایستی پرداخت کرد. در واقع انجام این مراحل ساده و پیش پا افتاده نیاز به مقداری آشنایی با قوانین و مقررات روند های مالی در هر کشور دارد.

در این مقاله ما قصد داریم تا گریز کوتاهی به موضوع مالیات بر اجاره در کشور ترکیه داشته باشیم تا افرادی که در خانه اجاره ای ساکن هستند و یا قصد خرید و فروش ملک خود را دارند، بیشتر با این قوانین آشنا کنیم.

چه اشخاصی در ترکیه موظف به پرداخت مالیات هستند؟

ترکیه نیز مانند دیگر کشورها قوانین خاص خودش را دارد. دو گروه از افراد هستند که هر ساله باید مالیات بر اجاره در ترکیه و یا به عبارتی مالیات اجاره ملک در ترکیه را پرداخت کنند. این دو گروه شامل افراد زیر هستند.

 اشخاص دارای اقامت ترکیه

در واقع تمامی شهروندان و مهاجران خارجی که توانسته‌اند اقامت ترکیه را دریافت کنند موظف به پرداخت مالیات در کشور ترکیه می باشند؛ حتی اگر در سال به مدت ۴ تا ۸ ماه در کشور ترکیه زندگی کنند.

همچنین میزان مالیات برای هر شخص با توجه به شغل و یا میزان درآمد ماهانه تعیین می‌شود. پرداخت مالیات برای هر فرد که مقیم ترکیه است شامل مالیات بر درآمد و مالیات بر املاک نیز می باشد.

 افراد دارای کسب و کار بدون داشتن اقامت ترکیه

این اشخاص معمولا  تاجرانی هستند که قسمت عمده فعالیت های تجاری خود را در کشور ترکیه انجام می دهند. در واقع آن ها فقط باید بخشی از درآمد ماهانه  و یا سالیانه خود را  که حاصل فعالیت آن‌ها در کشور ترکیه است را به عنوان مالیات پرداخت کنند و این مورد ربطی به این ندارد که آن شخص مقیم کشور ترکیه نیست.

قوانین مالیات در ترکیه

طبق قوانین وضع شده در کشور ترکیه همه مالکان و یا اشخاصی که مقیم این کشور  هستند اما در خانه های اجاره ای زندگی می کنند موظف هستند که سالیانه با توجه به میزان درآمدی که دارند  مبلغی را به عنوان مالیات بر اجاره در ترکیه پرداخت کنند. در واقع پرداخت این مبلغ به شکل‌های مختلفی در کشورهای گوناگون وجود دارد.

به طور مثال، در کشور ایران عوارض سالیانه شهرداری را طبق گروه‌های مختلف دسته بندی کرده‌اند که اغلب بین ۱ الی ۵ درصد از ارزش مالی ملک می‌باشد. همچنین پرداخت مالیات سالانه بسته به شهری است که ملک در آن واقع شده است.

  • میزان مالیات املاک در شهرهای کوچک ۱ درصد
  • میزان مالیات املاک در شهرهای بزرگ  بین ۱ الی ۲ درصد
  • میزان مالیات املاک تجاری در شهرهای کوچک ۲ درصد
  • میزان مالیات املاک تجاری در کلانشهرها ۲ درصد
  • میزان مالیات برای زمین‌های کشاورزی ۳ الی ۶ درصد
  • میزان مالیات مزرعه‌ ۱ الی ۲ درصد

روش های پرداخت مالیات بر اجاره در ترکیه

برای پرداخت مالیات اجاره خانه در ترکیه به صورت سالیانه دو روش وجود دارد. در هر یک از این روش ها مالیات بایستی به حساب شهرداری واریز شود.

پرداخت مالیات در دو قسط

واریز مالیات در این روش بدین شکل است که شخص باید قسط اول را در تاریخ ۱ مارس تا ۳۱ ماه می پرداخت کند و قسط دوم را باید تا اواخر ماه نوامبر به حساب شهرداری کشور ترکیه واریز کند.

 پرداخت به صورت یک جا (کامل)

در این روش مالک می تواند برای پرداخت مالیات سالیانه خود از تاریخ ۱ مارس تا ۳۰ ماه می اقدام به پرداخت کند.

چطور مالیات انتقال سند درترکیه را پرداخت کنیم ؟

این نوع مالیات بخاطر انتقال سند ملک به اداره کل ثبت املاک و مستغلات پرداخت می‌شود. این قانون بدین شکل است که هر دو طرف، مالک و خریدار باید ۲ درصد از قیمت کل ملک را پرداخت نمایند. سازمان‌های حقوقی در کشور ترکیه از این قانون پیروی می‌کنند.

در واقع مالکانی که قصد فروش ملک خود را دارند از خریدار جدید درخواست می‌کنند که حتما مالیات متعلق به انتقال سند را به صورت کامل پرداخت کنند. این موضوع به افرادی که قصد خرید و فروش ملک خود را دارند توصیه می شود که حتما درباره‌ی مبلغ مالیات اجاره ملک در ترکیهکه به انتقال سند تعلق می‌گیرد، صحبت کنند.

نکته‌ای که لازم به ذکر است این است که برای پرداخت مالیات  که بین خریدار و فروشنده  از قبل توافق شده، در صورت عدم توافق برای پرداخت مالیات، خریدار جدید باید به صورت کامل مبلغ مالیات را پرداخت کند.

 

جمله آخر

در این مقاله در مورد مالیات بر اجاره در کشور ترکیه و قوانین مالیات در ترکیه صحبت کردیم. مالیات اجاره خانه در ترکیه یکی از هزینه‌هایی است که حتما بایستی به صورت سالانه پرداخت نمایید.  در صورت نیاز به مشاوره و بروز سوالات متداول در زمینه کشور ترکیه از طریق راههای ارتباطی با مشاورین ما در ترکیه ارتباط بر قرار نمایید . ما پاسخگوی تمامی سوالات شما عزیزان خواهیم بود .

 

 

Join The Discussion

Compare listings

Compare
error: Content is protected !!
Previous
Next