ترابزون در ترکیه و هرآنچه در باره این شهر باید بدانید

 

در این مطلب سعی بر آن داشته ایم که شهر ترابزون در ترکیه را به طور کامل معرفی و بررسی نماییم . با ما همراه باشید تا در باره ترابزون ، این شهر زیبا و ساحلی بیشتر بدانیم .

درباره ترابزون در ترکیه

ترابزون، مرکز استان ترابزون، در خط ساحلی شمال شرق ترکیه در نزدیکی مرز گرجستان قرار دارد؛ طوری که فاصله‌ آن با باتومی گرجستان، تنها ۲۰۰ کیلومتر است. فضای این شهر ساحلی که در مسیر تاریخی جاده ابریشم واقع شده است، به‌لطف گذشته‌ پر فراز و نشیبی که طی قرن‌ها تجربه کرده، آمیخته‌ای از مذاهب، زبان‌ها و فرهنگ‌های گوناگون است. در طول تاریخ، موقعیت استراتژیک ترابزون در ساحل دریای سیاه و به‌ویژه، در مسیر جاده ابریشم، از آن بندر تجاری معروفی ساخت؛ طوری که این شهر مدت‌زمانی طولانی به‌عنوان دروازه‌ای برای تجارت با ایران در جنوب شرق و قفقاز در شمال شرق عمل می‌کرد.

 

ترابزون را معمولا شهر سلاطین می‌نامند. چراکه زادگاه سلیمان یکم، پادشاه معروف عثمانی است که غربی‌ها او را با نام سلیمان محتشم و شرقی‌ها با نام سلیمان قانونی می‌شناسند. محصولات کشاورزی این منطقه نیز عامل دیگری برای شهرت ترابزون است. به‌خاطر مناسب‌بودن شرایط آب و هوایی و خاک منطقه، ترابزون هر سال فندق‌های باکیفیتی تولید می‌کند که هزاران تن از آن‌ها به نقاط مختلف جهان صادر می‌شود. همچنین، به‌خاطر نزدیکی آن به خط ساحلی، صنعت ماهی‌گیری نیز در منطقه رواج بسیاری دارد و تاثیر آن را در غذاهای محلی نیز می‌توان مشاهده کرد.

 

فرودگاه بین‌المللی ترابزون در ترکیه

فرودگاه ترابزون در ترکیه (کد یاتا: TZX)، هفتمین فرودگاه ترکیه از نظر تعداد مسافران است و هم پروازهای داخلی و هم پروازهای خارجی در آن انجام می‌شود. این فرودگاه در ۶ کیلومتری جنوب شرقی ترابزون قرار دارد. پروازهای غیرمستقیم از فرودگاه‌های ایران (به مقصد استانبول و آنکارا و در نهایت، ترابزون) به این فرودگاه نیز دایر است.

 

آب و هوای ترابزون

ترابزون در ترکیه در منطقه‌ای مرطوب و نیمه گرمسیری قرار دارد و در طول سال از رطوبت بالایی برخوردار است. هوای این منطقه تفاوت‌های فاحشی با مناطق کوهستانی کشور و زمستان‌ها و تابستان‌های سواحل دریاهای اژه و مدیترانه دارد. زمستان‌ها، اغلب هوا برفی است. بارش برف اغلب اوقات دسترسی به روستاها را دشوار می‌سازد. زندگی روستاییان منطقه از الگوی ییلاق و قشلاق‌های سنتی پیروی می‌کند و بیشتر روستاهایی که در ارتفاعی بالاتر از ۱۲۰۰ متر واقع شده‌اند، در طول زمستان خالی از سکنه هستند.

تابستان‌ها (از ماه ژوئن تا اوت)، هوای منطقه مرطوب و گرم است و میانگین دمای هوا در حدود ۲۰ تا ۲۵ درجه است. اوت، گرم‌ترین ماه سال و ژوئیه، کم‌بارش‌ترین وقت سال است.

پاییزها (از ماه سپتامبر تا نوامبر)، دمای هوا از ۱۰ تا ۲۰ درجه متغیر است. اکتبر پر بارندگی‌ترین ماه سال است. شاید به‌خاطر بارندگی نتوان برخی از فعالیت‌ها و تفریح‌ها را انجام داد؛ اما ترابزون در فصل پاییز، شهری بسیار زیبا و خواستنی است.

 

هوای زمستان (از ماه دسامبر تا فوریه) سرد و مرطوب است و برف زیادی می‌بارد؛ طوری که رانندگی در جاده‌های منطقه را دشوار می‌کند. دما تا زیر صفر هم کاهش می‌یابد؛ اما میانگین دمای هوا در روزها معمولا حول‌وحوش ۵ درجه متغیر است. سردترین ماه سال، فوریه است.

وضعیت هوا در فصل بهار (از ماه مارس تا مه) کمی در نوسان است. اما معمولا دمای هوا بین ۱۴ تا ۱۹ درجه متغیر است و روزها، آسمان صاف و بدون ابر است.

جاهای دیدنی ترابزون در ترکیه

ترابزون شهری مذهبی است و مردم آن تا حدی محافظه‌کار هستند. این محیط بیشتر مناسب آن عده از افرادی که به‌دنبال استراحت و تمدد اعصاب در محیطی آرام و غنی از بناهای باستانی و جاهای دیدنی تاریخی و طبیعتی خیره‌کننده هستند. ترابزون از جاذبه‌های گردشگری متعددی برخوردار است که قدمت برخی‌از آن‌ها به امپراتوری‌های باستان می‌رسد. این شهر که ابتدا در قرن هشتم میلادی توسط بازرگانان یونانی پایه‌گذاری شد، اکنون شلوغ‌ترین شهر بندری در منطقه‌ دریای سیاه است. در ادامه با برخی از جاهای دیدنی ترابزون آشنا خواهید شد.

ایا صوفیه ترابزون

ایاصوفیه، یا به‌عبارتی حاجیا سوفیا، کلیسایی زیبا در شهر ترابزون است که در قرن سیزدهم میلادی بنا و پس از استقرار امپراتوری عثمانی در منطقه به مسجد و بعدها، به موزه‌ای بدل شد که هنوز هم آثار نقاشی‌های خیره‌کننده‌ای روی دیوارهای آن به چشم می‌خورد (درست مانند مسجد هم‌نامش که باشکوه بیشتر در استانبول قرار دارد). بازدید از ایا صوفیه یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید در ترابزون انجام داد؛ چراکه این ساختمان، بخشی شگفت‌انگیز از تاریخ منطقه است و از مناظری باورنکردنی برخوردار است.

ایا صوفیه، مانند خیلی از ساختمان‌های به‌جای‌مانده از دوران بیزانس، گنبدی مرتفع در مرکز خود دارد و اگر از آسمان به آن نگاه کنید، متوجه شکل صلیب‌مانند آن خواهید شد. نقاشی‌دیواری‌های زیادی هنوز روی سقف آن دیده می‌شود که بیانگر داستان‌هایی از انجیل است. باغ کوچکی پشت ایا صوفیه است که منظره‌ای پانورامیک و بسیار دل‌انگیز از دریای سیاه دارد.

صومعه سوملا

بازدید از صومعه‌ سوملا را حتما باید در بالای فهرست کارهایی که باید در ترابزون انجام داد، گنجاند. صومعه سوملا یک صومعه‌ ارتدوکس یونانی است که وقف مریم باکره شد و اکنون، یکی از مشهورترین جاذبه‌های توریستی ترابزون است. این صومعه در فاصله‌ یک ساعت (رانندگی) با فرودگاه قرار دارد و طی کردن این مسیر، تماشای کوه‌های سرسبزی که استوار و سرفراز، یکی پس از دیگری از راه می‌رسند و لذت بردن از رودخانه‌ها و نهرهای مسیر را می‌توان به‌تنهایی یک فعالیت فرح‌زا به شمار آورد.

صومعه سوملا، صومعه‌ای تراشیده شده در دل صخره‌های کوه است که روی لبه‌ باریک صخره‌های شیب‌دار در جنگل‌های جنوب ترابزون بنا شده است. این بنا در قرن چهارم میلادی و پیش از تقسیم امپراتوری روم به دو بخش شرقی و غربی بنا شد. سازندگان آن، دو کشیش آتنی به نام‌های برنابا و صفرونیوس هستند که طبق افسانه‌ها، در غاری شاهد معجزه‌ای از مریم مقدس بودند.

چندین دهه خرابکاری (وندالیسم) بی‌هدف و بی‌رحمانه‌ مسافران، زخم‌های بی‌شماری بر نقاشی‌های دیواری زیبای صومعه سوملا وارد کرده است. پس از تصمیم دولت ترکیه مبنی بر حفاظت از صومعه و تبدیل آن به یک موزه، بخش زیادی از ساختمان این بنا طی دهه‌های گذشته بازسازی شده است.

قصر آتاتورک

قصر آتاتورک (Ataturk Kosku) را می‌توان یکی از زیباترین موزه‌های ترابزون دانست. این قصر زمانی متعلق به مصطفی كمال پاشا، معروف به آتاتورک، رئیس‌جمهوری محبوب ترکیه، بود و هنوز هم تابلوها و لوازم بسیاری از وی در این موزه نگه داشته می‌شود. ساختمان قصر آتاتورک، یادآور شاتوهای فرانسوی است.

روستای همسیکوی ترابزون در ترکیه

همسیکوی (Hamsikoy) روستایی کوچک در منطقه‌ ماچکا (MACKA) است. این روستا از مناظری زیبا برخوردار است و زادگاه سوتلاچ، دسر سنتی ترکیه است است که طعمی بی‌نظیر دارد. سوتلاچ، غذایی شبیه به شیربرنج یا پودینگ برنج است که معمولا به‌همراه دارچین یا فندق خرد شده سرو می‌شود.

دریاچه اوزون گل

دریاچه اوزون گل (Uzungol) دریاچه‌ای در منطقه‌ای به نام چایکارا (Caykara) و در فاصله‌ ۹۹ کیلومتری شهر ترابزون است که در میان کوه‌ها پوشیده از جنگل‌ها و در ارتفاع ۱۰۹۰ متری قرار دارد. این دریاچه به نام سراهو (Seraho) نیز معروف است. اوزون گل در اثر ریزش سنگ‌ها و صخره‌ها از کوه‌های اطراف و مسدود کردن رودخانه‌ هالیزدن تشکیل شده است. واژه‌ «اوزون گل» در ترکی به‌معنی دریاچه‌ طولانی است؛ دریاچه‌ اوزون گل یک کیلومتر طول، ۵۰۰ متر پهنا و ۱۵ متر عمق دارد.

چندین مسیر برای پیاده‌نوردی گردشگران در طبیعت زیبای اطراف دریاچه، محل‌هایی برای ماهی‌گیری و نیز، امکاناتی مانند خانه‌های ییلاقی برای اقامت گردشگران در اطراف دریاچه و در روستایی به همین نام در همان نزدیکی، ساخته شده است.

مسجد فاتح در ترابزون

قدمت مسجد فاتح یا کلیسای پاناجیا کریسوکیفالوس (Panaghia Chrysokephalos) به سده‌ دهم باز می‌گردد و پس از پیروزی سلطان محمد فاتح و تسلط یافتن وی بر منطقه در قرن چهاردهم، مورد بازسازی‌های گسترده‌ای قرار گرفت و تبدیل به مسجد شد.

موزه ترابزون در ترکیه

عمارت کوستاکی تئوفیلاکتوس (Kostaki Theophylaktos) که اوایل قرن بیستم محل اقامت بانک‌داری به همین نام بود، اکنون موزه ترابزون است و بخشی از تاریخ باستان‌شناسی و مردم‌شناسی ترابزون را در خود جای داده است. ساختمان زیبای این عمارت نمونه‌ای برجسته از معماری ساکنان حوزه‌ دریای سیاه در دوران عثمانی‌ها است.

پل زاگنوس؛ پارک زاگنوس ولی؛ پارک آتاپارک؛ بازار خیابانی اوزون سوکاک

ترابزون قدیم، شهری محصور در دیوارهایی بلند و دفاعی بود. بخش‌هایی از این دیوار و چند برج از آن هنوز هم پابرجا و قسمت تاریخی شهر را احاطه کرده است. در حقیقت، تنها بخش شمالی آن در نزدیکی بزرگراه ساحلی برچیده شده است. برای دیدن دیوارهای ترابزون (Walls of Trabzon) بهتر است سری به پل زاگنوس (Zagnos) بزنید. با این کار، با یک تیر چند هدف را نشانه گرفته‌اید.

پل زاگنوس ترکیبی از معماری‌های بیزانس، عثمانی و رومی است و پارک زاگنوس ولی (Zagnos Valley Park) را به آتاپارک (Atapark) متصل می‌کند. آتاپارک، پارکی سایه‌دار در کنار بازار خیابانی اوزون سوکاک (Uzun Sokak) است. اوزون سوکاک را می‌توان یکی از شلوغ‌ترین خیابان‌های ترابزون برشمرد. نمایی از آن را در تصویر بالا مشاهده می‌کنید.

آرامگاه و مسجد گلبهار خاتون

گلبهار خاتون یا گلبهار حاتون (همسر بایزید دوم، سلطان عثمانی، و مادر سلیم اول) در دوره‌ زمامداری فرزندش در ترابزون، ۲۴ سال در این شهر زیست. پس از مرگ وی، سلیم اول دستور داد مجموعه‌ای (شامل مسجد، حمام، مدرسه، نوانخانه و آرامگاه او) در ترابزون بنا شود. مسجد و آرامگاه هنوز هم قابل‌مشاهده هستند؛ اما سایر بناها تخریب شده‌اند. مسجد نمونه‌ای بارز از سبک معماری اوایل دوران عثمانی است. اگرچه بیشتر تزیینات آن طی قرن‌های بعد بازسازی شده است؛ اما هنوز هم مسجد همان شکل اولیه‌ خود را حفظ کرده است. در پارکی که سمت راست مسجد قرار دارد، می‌توانید آرامگاه گلبهار خاتون را مشاهده کنید.

وجمله آخر شهر ترابزون در ترکیه

با توجه به تمامی توضیحات داده شده ، میتوان ترابزون را مقصد خوبی برای خرید ملک و سرمایه گذاری دانست . اگر قصد خرید ملک در ترابزون را دارید ، می توانید از طریق پل های ارتباطی با مشاورین ما در تماس باشید . مشاورین ما آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما عزیزان در زمینه مهاجرت به ترکیه ، خرید ملک در ترکیه و دریافت اقامت و شهروندی ترکیه می باشند . با ما در تماس باشید .

Join The Discussion

Compare listings

Compare
error: Content is protected !!
Previous
Next